Vårtecken

Nu är det snart dax att ta fram pannbanden =)



Sytt i svart/vitt singeljerseytyg med moln.

Ett par mössor


Henkes fladdermusmössa =)



Mössa med synlig flatlocksöm.

Testkörning av nya maskinen =)

Har nu prövat vad maskinen går för, efter lite trixande lyckades jag få till det =) Var inte lika lätt att trä maskinen som de såg ut när en som kan trä den, trädde den. Men man får inte ge upp =) Maskinen har en del olika sömmar och finesser, har prövat några. Sen har de även blivit endel missöden, hehe.

Sytt en kjol med rynkning. Använde även overlocksöm och rullfåll. Här kommer lite bilder på de.




Nya maskinen syr ihop och rynkar tyget på samma gång, väldigt fiffigt. Men jag tycker det blev aningen mycket rynkor, måste lära mej hur jag kan ställ in det så jag får lite färre rynkor.



Sydde sedan en rullfåll längst ner på rynkningen. Svårt att få med den på bild.



Såhär blev kjolen, som sagt lite mycket rynkning =)




Så ser den ut på =) Men på nått vis gillar jag att de är mycket rynkor också. Måste test de här lite mer =)

Kommer nu bilder på olika sömmar.



Fyrtrådig overlocksöm.




Tretrådig flatlocksöm.

Ja, de blir fel ibland me =)




Eftersom maskinen klipper kanterna själv så blev det en lite olycka i armhålan på bodyn. Men nu vet jag har man fäller ner kniven till nästa gång =) Annars gick de väldigt smidigt att sy. Lite ovant att man inte kan sy över nålarna, för då de slut med kniven. Men än så länge stödnålar jag och tar bort nålarna innan dom når kniven. Efter lite mer träning så kanske jag kan hoppa över att nåla.

Mina symaskiner

Har nu införskaffat en ny symaskin, en overlockmaskin. Efter att ha prova flera olika modeller på symässan blev det till slut en Janome 644D. Fick hem den i torsdags, så än har jag inte fått in den rätta knycken =) Men det tar sej. Har t.ex trätt maskinen själv idag, ha ha.




Sen har vi min gamla trogna maskin, en Husqvarna. Den kommer att kompletera den nya perfekt.


Ingrids husvagnssemester =)



Mössa i specialbeställt tyg. Hade tur att få tag i lite husvagnstyg. Har bara en liten liten snutt kvar, går inte å få tag på tyget någonstans vad jag vet. Hittade de här tyget hos nabbgadda.blogspot.com Hon var jätte snäll som kunde undvar en bit åt mig. Stort tack till dej =)

2 nykomlingar

Två nya färger av muddtyg har nu anlänt =)



Ljusorange och limegrön

Syfestival i Stockholm

Jag hade turen att Henke ville följa med på symässan i Stockholm igår. Trodde inte jag skulle komma iväg i början på förra veckan, bebisen var då lite busig så vi trodde den skulle anlända. Men de var bara falskalarm =) Så glad i hågen åkte vi till Stockholm för att strosa runt och kika in tyger å symaskiner. Dagen blev väldigt lyckad och jag tror till och med att Henke tyckte de va lite kul. Tyger hittade jag som jag bara var tvungen att köpa, var svårt att låta bli att inte köpa mer. Man ville ha en bit av alla =)
Vi var där precis till 10 när de öppnade så vi fick kika i lugn och ro den första timmen. Hann då med att får testa flera olika modeller av overlockmaskiner, de var nått som uppskattades väldigt mycket. Var ju en helt otrolig skillnad jämfört med min maskin jag syr på här hemma. Så ja, jag vill åka i höst igen =)
Hade som sagt en toppen dag igår, Henke är bäst ;)

Nu lite bilder från mässan och på tygerna jag köpte.



Det första vi såg när vi kom in var JNY-design, så dit hittade vi rätt snabbt =)



Dessa härliga tyger kunde jag bara inte låta bli. Vågorna är mycket häftigare i verkligheten. De gröna tyget är samma som jag har innan, men de var dax att fylla på lite =)



Blev mer rött molntyg, så härlig röd färg. Sen är jag svag för randigt =) Rosa och svart går alltid hem =)

De ända jag blev utan var ett knallgrönt velourtyg, men man kan inte få allt.



Kjol



Hittade de här kjolmönstret i sytidningen jag fick av Henke på Alla Hjärtans dag. Var tyvärr från storlek 110 så jag gjorde om de lite så de skulle passa lillan. Storlek 92 blev de och såhär ser den ut på.




Tröjan kanske inte matchar till så bra men vill modellen ha vissa kläder på sig går de liksom inte att ändra på de =)


Klart igår =)



Igår blev tunikan i storlek 98 klar, har gjort om den lite från den första jag sydde. Har sytt med raglanärm istället, blev riktigt nöjd. Hoppas att beställaren blir nöjd med dessa.



Passade på att lägga upp en bild på tunikan =)

Kortärmad tröja



Kortärmad tröja i storlek 104. Brunt fordonstyg med gröna muddar.

Stjärnbyxa

Har sytt en byxa i rosa och oranget stjärntyg. Tyget räckte till en lite byxa i storlek 56. På lördag ska jag ta med dom och en del andra kläder till Lövstabruks hantverksförening. Så jag hoppas jag får vara med där så jag kan ha mina alster till försäljning i Lövstabruk i sommar.


Kortärmad body



har precis fått klart en body i storlek 68. Det står upp lite på vänster axel eftersom jag inte har satt dit någon tryckknapp. Färgen är lite klarare grön i verkligheten än på bilden.

Kortärmad tunika och leggings

Tunika med matchande leggings i singeljerseytyg. Går att ha tillsammans eller var för sig. Storlek 92 på både tunika och leggings.










Fick även på modellen kläderna, sen blev de disco för hela slanten. Tunikan blev lite stor då Alice inte vuxit i storlek 92 riktigt än.


Jeansdregglis

Fixade till en jeansdregglis i sista sekunden innan det var festdax. Tror Albin blev supersnygg i den =)




Dregglisen är sydd i jeanstyg och med fleece på baksidan.


Levereras idag

Har nu fått klart 2 beställningar som jag ska levera. Hoppas på att de kommer att gillas.



Två mössor i svart muddtyg med svart skinnmärke. Ena mössan har rosa tråd kring märket och den andra har lila.



Två tunikor i storlekarna 110 respektive 62 och en långärmströja med tryckknapp i storlek 86.

Muddtyg

Har nu äntligen knäppt en bild på tygerna så man ser vilka färger man kan välja på. Men såklart missade jag den vita =) Men jag har de också =)


Cerise, röd, orange, grön, mörk turkos och svart.

Dessa tyger går att få som ärmmudd, benmudd, halsmudd och midjemudd. Syr även mössor i det här tyget. Mössorna sitter fint tackvare att de är bra med stretch, dom blir mjuka och härliga.

Lite nytt


Tunika i stjärntyg. strl 110



Tunika i stjärntyg strl 62 och en tröja med svarta moln strl 86



Nytt tyg som jag köpte på ohlssons tyger i gävle. Ska bli nåt fint till Alice tror jag.. =)

RSS 2.0