Linne

I detta tråkiga väder hinner man sy lite extra =) Så jag och Alice har tillbringat förmiddagen uppe i syrummet. Alice kollade på Pippi medans jag sydde. Pippi är hennes nya favorit.Första linnet klart, blev i storlek 104. Hoppas nu att de ska passa Elsa. Annars äre bara å sy ett nytt. Har ju fått hem mer tyg idag. Hade tänkt sy ett linne med aptyget till Alice för hon gillar Nicke Nyfiken. Men när jag visade henne tyget ville hon inte ha ett sånt utan ett med husvagnar på =) Såg ju förstås vad kusin Elsa skulle få.

JNY Design!

Hjälp oss bli fler
"Gillar du färgglada kläder och tyger, hjälp oss bli fler på facebook, bjud in dina vänner att gilla JNYdesign, eller skriv detta inlägg på din blogg, och skriv sedan en kommentar på facebook och/eller på bloggen här för att vara med i utlottningen. Delar du på båda sätt och skriver kommentarer på båda så får erhåller du två lotter. Utlottningen pågår till 15 Aug (när vi kommit hem från Mässor och semestrar och allt återgått till det normala)
Vi lottar ut 10 enkilos paket med tyger från JNYdesign (alternativ klädpaket i valfri storlek till samma värde som tygerna.

På G

Har nu linnen på gång. Fixade med mönster igår och har klippt till ett så de är bara å sy =) Hoppas på att få ett klart idag. Men iaf till helgen.  Sen kommer de hem tyg imorgon me hoppas jag. Har beställt lite mer av det lila husvagnstyget plus att jag beställde i rosa oxå. Alltid kul med nya tyger.

2 nya t-shirts

Hann med att sy två t-shirtar idag. Tänkte ta med dom till Lövstabruk imorgon. Spännande och se hur det har gått.Bruna tröjan med gröna muddar är i storlek 104. Husvagnströjan i storlek 92.


Mitt bord i LövstabrukSåhär blev det efter att jag packat upp mina grejer. Var så nära att jag skulle få ett större bord, hade inte vart helt fel. Men jag tror de kommer funka fin fint iaf. Ska åka dit på söndag och fixa lite så kommer de bli kanon. Ska försöka hänga mössorna på nått vis så de blir bättre plats på bordet. Som agt tror de kommer bli bra =)

Nytt för idag!
Sytt två klännigar klara idag, båda är i storlek 86.

Det drar ihop sej

Idag smäller de, kl 17 ska jag vara i Lövstabruk. Då blir de till å plocka upp allt =) Satt uppe igår och märkte upp allt, kom ju på att jag inte har tvättråd i mössorna, på pannbanden och dregglisarna. Kan ju vara bra att veta hur varmt man ska tvätta =) Så jag fick dubbelmärka en hel del, tyckte jag hade massor av lappar, men dom började tryta på slutet. Får köpa ny ikväll, så man inte står utan.

Hoppas på att få klart två klänningar till idag. Sen lär jag sy massa klänningar nästa vecka, för efter midsommar är försäljningen öppen varje dag till den 14 augusti mellan 11-17. Måste sätta mej och sy mer på kvällarna, mycket tid som försvinner där =)

Nu ska jag å Alice gå upp och pyssla lite med klänningarna, eller iaf jag. Alice hittar nog på nått annat skulle jag tippa =)

Semesterdax!

Mer semesterkänsla kan man inte få =) Tyget finns i färgerna lila, rött och brunt.Den här är i storlek 92, ska försöka få Alice och prova den så man ser hur den ser ut på. Men om hon vill va me på bild är ju en helt annan fråga =)


Vilka tyger!

JNYdesign har fått hem nya tyger, väntar på att bilder ska komma upp. Är så förväntansfull, färgkombinationerna faller mej verkligen i smaken. Får nog bli en beställning därifrån inom kort. Håller just nu på och förbereder inför fredag, då äre dax att plocka upp alla alster i Lövstabruk. Hoppas mitt bord hamnar bra till, återstår å se. De är mer än jag trodde som ska fixas, mycke småpyssel som tillkommer. Sen är jag så nyfiken på hur de kommer att gå, om de finns nått intresse.  Ska bli jätte skoj i vilket fall som helst.

Sydax!

Ska snart gå upp till syrummet och sy lite. Ska sy lite klänningar tänkte jag. Har vart så duktig å ritat, mätt och klippt till tre till klänningar så de är bara till å sy. Går lite fortare när man bara kan sätta sej och sy. Tänkte även försöka hinna rita upp ett mönster på linnen, iaf ett i storlek 92. Då kan Alice agera modell och man ser om man måste ändra något. Ska även låta henne prova en av de nya klänningarna, modellen är ju som sagt lite bredare. Ska bli kul å se hur den ser ut på. Har även trillat in lite beställningar så de känns jätte skoj. Nepp nu måste jag sätta fart medans gullisarna sover =)

Sommarklänning!Sytt några sommarklänningar idag. Det är en lite bredare modell, luftigt och skönt i sommarvärmen. Denna är i storlek 80, har även sytt en i storlek 74 och 104. Kantade klänningen med limegrön mudd i ärmar och hals för att piffa till den lite. Går att få utan mudd också.


Nya härliga tyger!

Mamma och storasyster va så snälla och handlade med sig fin fina tyger hem till mej. De kommer direkt från Jofotex i Söderköping. Hoppas hinna sy upp lite av varje tyg tills den 17 juni.
Limefärgat jerseytyg med vita får och röda blommor. Rosa jerseytyg med cerise apor.Rött, brunt och lila jerseytyg med Ingrids husvagnssemester.Lila jerseytyg med vita får och limefärgade blommor.Haft en sydag idag

Har hunnit med och sy några kjolar idag, va riktigt skoj. Provade på en ny variant idag. Fållade några kjolar med rullfåll, blev riktigt nöjd med resultatet =)Dom rosa kjolarna med grön mudd är fållade med rullfåll. Rullfållen är i samma färg som mudden. Finns i storlekarna 80, 86, 92  och 98. Dom lila kjolarna med lime färgad mudd finns i storlekarna 92, 104 och 110.
RSS 2.0