Mysig väst

Sytt en vårväst till Alice i stjärnvelour och randig jersey. Den blev precis sådär mysig som jag tänkt mej. Men nu ångrar jag att jag satt i dessa knapparna, dom sliter sönder tyget och de blir ett hål. Så nu lär jag spprätta upp och sy ny mudd och sätta dit andra tryckknappar. Tanken är att Hugo ska få en likadan fast med klarblåa detaljer.

Triss i stjärnor


Beställning från Alice

Alice ville så gärna ha en kjol och en klänning, som hon kunde ha på förskolan. Å självklart fixade ja de, jag lag allt annat åt sidan och sydde upp de till henne. Tydligen har dom andra tjejerna ofta kjol eller klänning på sej på förskolan, klart Alice med vill ha de då =) Alice blev väldigt nöjd med både kjolen och klänningen.
Kjolen i de härliga tyget underytan.
Klänning i rosa fordon, leggings i limegrönt.

Vårigt pannband

Kan bara inte få nog av dessa blommor, helt klart ett av mina favorittyger.

Lite alster från sykursen

Det har hunnit bli några klara plagg sen jag började på sykursen. Även en hel del halvklara =)
Jeansshorts med röda detaljer. Blev både nöjd och inte nöjd me dessa shorts, baksidan blev jätte snygg men framsidan mindre snygg. Känns som de fattas nått på framsidan. Men ju mer jag kollar in dom ju bättre blir dom =) Fick många bra tips på hur jag lättare skulle få till bakfickan snyggt, så mycket lättare de blev på en gång.
Tanken var att de skulle bli en velourklänning med matchande tröja med rynkor på ärmarna. De blev en halvklar klänning och en färdig tröja. Tänker man inte när man ritar och klipper ut tyget så blir de fel. Kom till kursen och inser att de fattas tre remsor velourtyg till bakstycket, välidgt klantigt helt enkelt. Där av de konstiga bilderna på klänningen. Har inte hunnit sy den klart ännu. Tröjan däremot blev väldigt bra, aningen brett mellan rynktrådarna på tröjan. Men för att vara första försöket så är jag nöjd. Att få till en snygg bild på tröjan var svårt eftersom ärmarna på tröjan ser ut som elefantsnablar, men när den väl sitter på plats blev de super snyggt. Jag  gillar verkligen den där gummitården som så fint trollar fram rynkorna =)

Härligt med randigt!

Har nu äntligen hittat randigt jerseytyg som jag verkligen gillar. Fanns i flera olika färger. Jag valde dock att bara slå till på tre utav dom.
Röd med vita ränder
koboltblå med vita ränder
rosa med vita ränder

RSS 2.0